E-ügyintézés

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, valamint az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII.19) Korm. rendelet 37.§ alapján Igazgatóságunk az alábbi tájékoztatást nyújtja: 

1.     Igazgatóságunk két hivatali kapuval rendelkezik.

        Általános ügyintézésre szolgáló hivatali kapu címünk: DINPI

2.     Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei: https://www.dunaipoly.hu/igazgatosag/kapcsolat

3.     Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://www.dunaipoly.hu/hu/adatvedelem

4.     Üzemszünet, üzemzavar esetén követendő eljárásrend:

a.    Igazgatóságunk törekszik arra, hogy minden olyan tervezhető technikai tevékenységet, amely a szolgáltatás vagy az elektronikus ügyintézés szünetelését eredményezi, olyan időszakra ütemezzen, amelyben a szünetelés nem okoz jelentős fennakadást az elektronikus ügyintézésben.

b.     Minden olyan előre tervezett technikai tevékenységről legalább 3 nappal a tevékenység megkezdése előtt a www.dunaipoly.hu oldalon tájékoztatást nyújtunk, mely a szolgáltatás vagy az elektronikus ügyintézés szünetelését vagy korlátozott működését eredményezi.

c.     Az elektronikus ügyintézés 1 munkanapot meghaladó szünetelése esetén elektronikus utat nem igénylő módon is befogadjuk és feldolgozzuk ügyfeleink beadványait, abban az esetben is, ha az adott eljárástípusban a vonatkozó jogszabály alapján kizárólag elektronikus ügyintézésre van lehetőség.

5.     Ügyfeleink mindennemű beadványaikat, az e-papír szolgáltatás igénybevételével teljesíthetik. A szolgáltatás elérhetősége: https://epapir.gov.hu/. Az e-papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az e-papír alkalmazás egy online felületen elérhető rendszer, telepítést nem igényel. 

6.     A felhasználók azonosítása az e-papír alkalmazásban a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatás igénybevételével történik. 

7.     Igazgatóságunk jelenleg nem biztosít elektronikus űrlapkitöltési lehetőséget.

8.     Igazgatóságunk tekintetében a kezdeményezhető eljárásokkal kapcsolatban fizetendő díj, vagy költség nem merül fel.

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.