Elővásárlási jog

Elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat

A Magyar Államot az 1996. évi LIII. tv. 68. § (6) bekezdése alapján védett természeti érték és terület tulajdonjogának változásakor elővásárlási jog illeti meg, melyet az igazgatóság más jogosultakat megelőzően jogosult gyakorolni.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által kiállított elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat megtétele érdekében kérjük postai úton, vagy e-papír alkalmazáson (https://epapir.gov.hu/) keresztül benyújtani az adásvételi szerződés egy eredeti példányát, valamint a nyilatkozattételre felszólító megkeresést (formanyomtatvány). A formanyomtatvány ITT tölthető le.

Az elővásárlási jogról lemondó nyilatkozat kiállításának ideje 15 nap.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.) 9. §  (1) bekezdésében meghatározottak számára az elektronikus ügyintézés kötelező, erre tekintettel az érintettek csak az E-ügyintézési tv. rendelkezéseinek megfelelően terjeszthetik elő beadványaikat. Az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó elírások megsértésével tett nyilatkozat az E-ügyintézési törvény 9. § (5) bekezdés alapján hatálytalan.

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.