Kiemelt programjaink

Békamentő - Gólyaváró Családi Nap Farmoson 2016 (Fotó: Kálmán Gergely)

Békamentés Farmoson

2018.03.01 - 2018.03.31

Március elején kezdetét veszi a békamentési időszak. A munka a békaterelő kerítések megépítésével indul, innentől kezdve pedig béka béka hátán, elkél minden segítő kéz Farmoson! A DINPI munkatársai minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítanak, hogy bekapcsolódjanak hazánk egyik legsikeresebb közúti kétéltű-mentési akciójába. Kis szerencsével akár több ezer békával is találkozhatnak az igazán elszánt békabarátok.

Tovább olvasom
Barna varangy (fotó: Csonka Péter)

Békamentés Tardos, Tarján és Tata külterületén

2018.03.10 - 2018.04.07

A mentés kezdete és vége időjárásfüggő. Előre bejelentkezett csoportoknak szakvezetést biztosítunk a teljes mentési intervallumban.

Tovább olvasom
Leánykökörcsin (fotó: Halász Antal)

Lila bundások a Sas-hegyen

2018.03.16 - 2018.03.18

Puha bundás leánykökörcsinek szívmelengető lila foltjai bújnak elő a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület fakó téli gyepében. Tanösvénytúránkon a kökörcsinek szépsége mellett a hegy jellegzetességeit, különleges értékeit is megmutatjuk.

Tovább olvasom
Kökörcsin Erdei Iskola

Kökörcsin Nap (iskoláknak)

2018.03.20

Természetismereti játékokkal, kirándulással és madárgyűrűzéssel várjuk az iskolás és óvodás csoportokat a Kökörcsin Erdei Iskola és a Strázsa-hegy tanösvény területén, illetve a kilátó toronyba is fel lehet menni.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Börzsöny

Érdemes vadabbnak hagyni az erdőinket

2018.03.13

„Egy focicsapatot is érdemes úgy felépíteni, hogy legyen benne védő és csatár is” – mondja Ódor Péter az MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa.

Tovább olvasom
Rétisas mentés a Gerecsében (Fotó: Csonka Péter)

Így is lehet! Rétisast mentettek a hivatásos vadászok!

2018.03.12

A fokozottan védett állat alulmaradt egy fajtársával folytatott küzdelemben.

Tovább olvasom
Fehér gólya fióka (Fotó: Karlné Menráth Réka)

Megújult fészek várja haza a vörösvári gólyákat

2018.03.08

A múlt évben erősen megrongálódott a pilisvörösvári Szent Erzsébet utca egyik villanyoszlopán lévő gólyafészek. Az egyik fele leszakadva lógott a korábbi fészekalapról, bizonytalanná téve a pár idei költését. A Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében 2018. március 7-én történt meg a fészek cseréje.

Tovább olvasom
Az együttműködés részvevői a közös sajtótájékoztatón

10 éves az Akadálymentes Égbolt

2018.03.07

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben értékelték a 10 éve aláírt megállapodást

Tovább olvasom
Terepnap a Jági-tónál

Pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezés: 2018. ÁPRILIS 9-ig.

Tovább olvasom
Hiúz Ház Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Nyári táboraink

Vezetett felszíni és barlangtúrák, madarászat, kézműveskedés és sok-sok játék! Idén nyáron is várjuk a gyerekeket kalandos természetismereti táborainkba.

Tovább olvasom
Haraszt-hegyi túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Mátyás-hegyi-barlang

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.