Kiemelt programjaink

Denevérlesen (Fotó: H. Kolláth Mária)

Denevérhálózás a Bajdázói-tónál

2018.07.20

Nyári estéken erdeinkben gyakran láthatjuk a cikázó röptű denevéreket. A víz - különösen ebben az időszakban - kiemelt jelentőségű az erdőben lakó élőlények számára.

Tovább olvasom
Csillagnéző túra (Fotó: Moczik-Eredics Mária)

Az istenek a fejünkre esnek!

2018.07.20

Vértesi csillagnéző túránkon ezúttal kivételesen jó alkalmunk nyílhat a római istenek megismerésére! Útközben természetvédelmi és vadász szakember beszél a Vértes élővilágról, az esti erdő vadjairól, neszeiről, szürkületkor csillagász szakemberek bevonásával folytatjuk túránkat.

Tovább olvasom
Vérfű hangyaboglárka (Fotó: Staudinger István)

Isten éltesse a Boglárkákat!

2018.08.02

Túránkon Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredünk, amelyeknek Székesfehérvár környékén jelentős állománya él.

Tovább olvasom
Fűrészlábú szöcske (fotó: Pethő Judit)

Szöcskeugrás és csillaghullás

2018.08.10

Túránk Nagykovácsból indul, a Nagy-Szénás tanösvényt barangoljuk be közösen. Cserkésszük be közösen Európa legnagyobb rovarát!

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

MTVA Tábor Vízibusszal (Fotó: Szontaghné Mosoni Dóra)

Hálóval virágot – avagy hogy kerül a lárva a vízibuszba?

2018.07.16

Hálókkal, szűrőkkel, vödrökkel és gumicsizmával felszerelt gyerekcsapat jelent meg a Lupa-szigettel szemközti Duna parton. A közelben úszkáló vadkacsák és az épp pihenőt tartó vízitúrázók csodálkozó pillantásaitól kísérve az ifjú vízbiológusok a Dunában élő apróbb, de szabad szemmel is jól látható gerinctelen lények után kutattak a sekély vízben.

Tovább olvasom
A megtisztult homokos part (Fotó: Kiss Gyula)

Megtisztult a gödi Homok-sziget!

2018.07.05

Lelkes, és a Duna szeszélyei dacára is kitartó helybéli önkéntesekkel varázsoltuk tisztára a szigetet.

Tovább olvasom
Keresztcsőrű (Fotó: Selmeczi Kovács Ádám)

„Nyári mikulások” a Börzsönyben

2018.07.03

A börzsönyi nyár kezdetének jelzőfaja a keresztcsőrű (Loxia curvirostra). Ez a hazánkban csak szórványosan fészkelő pintyféle július első napjaiban érkezik hozzánk a Kárpátok felől, sokszor – főként a jó toboztermést ígérő években – nagyobb csapatokban lepve el a fenyveseket.

Tovább olvasom
Denevérlesen (Fotó: H. Kolláth Mária)

Meghirdetett programjaink

2018.07.02

Egész évben izgalmas túrákkal, rendezvényekkel várunk mindenkit bemutatóhelyeinken, tanösvényeinken, védett területeinken!

Tovább olvasom
Hiúz Ház Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Nyári táboraink

Vezetett felszíni és barlangtúrák, madarászat, kézműveskedés és sok-sok játék! Idén nyáron is várjuk a gyerekeket kalandos természetismereti táborainkba.

Tovább olvasom
Terepnap a Jági-tónál

ŐSZI pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tovább olvasom
Cincér Műhely

Cincér Műhely

Új alkotó sorozatunkat ajánljuk gyerekeknek, pedagógusoknak, gyermeklelkű felnőtteknek – mindenkinek, aki egy kis kreatív, játékos kikapcsolódásra vágyik!

Tovább olvasom
Sétahajóval az úszólápok között (Forrás: velenceitohajozas.hu)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.