Kiemelt programjaink

Főszerepben a denevérek – zoológiai előadás és denevérleső túra a Pál-völgyi-barlangban

2024.03.01

A Barlangok hónapja alkalmából különleges alkalmat biztosítunk a hazai denevérfauna megismerésére. 

Tovább a programra

Gólyaköszöntő és tavaszi madárgyűrűzés a Madárdal tanösvényen

2024.03.02

Mindegyik gólyafészek foglalt már. A gólyák nászát és építkezését figyelhetjük meg a találkozási ponton. 

Tovább a programra

Tavasznyitó hóvirágok és társaik az Alcsúti Arborétumban

2024.03.08

A hajdani alcsúti kastélykert természeti értékeinek felfedezésére invitáljuk a könnyű sétára vágyókat.

Tovább a programra

Felfedező-túra a Szemlő-hegyi-barlangban - „Magyarország barlangjai” c. előadással

2024.03.08

A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot.

Tovább a programra

Kiemelt híreink

A löszvölgy ritkaságainak védelmében

2024.02.23

Élőhelykezelés a tátorjános gyepen.

Tovább a hírre

Elterelő hadművelet

2024.02.21

Megújult a békaterelő Visegrádon.

Tovább a hírre

A sirályok „őrei”

2024.02.20

Élőhelykezelés a sirályszigeten.

Tovább a hírre

Pompáznak az első méhlegelők!

2024.02.18

Bár a naptár szerint még tél van, az időjárás azonban hetek óta merőben mást mutat. Eltűntek az éjjeli fagyok, nappal is +10-15 fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk. A tavaszias meleg előcsalogatta a legyeket, lepkéket, poloskákat, pókokat. De előbújtak az első fürkészdarazsak, és természetesen a méhek és poszméhek is. Vajon lesz-e táplálékuk e korai tavaszban? Szerencsére igen, hiszen nemcsak az állatok ébredtek korábban, de a növények is.

Tovább a hírre

TERMÉSZETISKOLA

A nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő, minősített erdei iskolai programszolgáltatás keretében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelői bentlakásos, oktatóhelyhez kötődő, terepi és akár házhoz is menő környezeti nevelési programokat kínálnak általános- és középiskolások számára.

Tovább a szolgáltatásra

Természetismereti foglalkozások iskoláknak és óvodáknak

Kültéri és beltéri foglalkozásokon a gyerekek játékos és érdekfeszítő módon sajátíthatják el környezeti és természetvédelmi ismereteket. 

Környezeti nevelés - Jeles napokon - Rendhagyó órákon -

Változatos helyszíneken: Pilisi Len Látogatóközpont, Szemlő-hegyi barlang, Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, Kökörcsin Ház Erdei Iskola, Jókai-kert, Sas-hegyi Látogatóközpont

Tovább a szolgáltatásra

Útitársunk, Jókai Mór!

Egy olyan szabadtéri irodalomórára várjuk a diákcsoportokat, amelyben összekapcsolódik a svábhegyi Jókai-kert története, az író élete és Az arany ember című regénye. Jókai Mórral és regényének szereplőivel találkozhatunk ebben a különleges kertben, amely híres írónk nyári rezidenciája volt, s amelynek kialakítása máig az ő keze nyomát viseli. A kertet állomásszerűen járjuk be, miközben beszélgetünk arról, mitől válhatnak egyes helyek különösen fontossá számunkra, mit jelent úgy tekinteni embertársainkra, mint egy műalkotásra, milyen szokások, akaratok, kényszerek mozgatnak egy embert.
Tovább a szolgáltatásra

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább a szolgáltatásra

Ajándékutalvány 5000 Ft

5000 Ft értékű utalvány, mely beváltható a felsorolt bemutatóhelyeinken túráinkra, aktuális programjainkra vagy akár nemzeti parkos ajándéktárgyak vásárlására. 

Tovább a termékre

Csősál, denevéres mintával

100% poliészter, multifunkciós csősál egyedi tervezésű denevéres mintákkal.

Tovább a termékre

Hiúzos hűtőmágnes

Hiúz-mintával díszített hűtőmágnes (mérete: 50 x 90 mm).

Tovább a termékre

Duna-Ipoly Nemzeti Park francia kártyacsomag

Gyártó az osztrák PIATNIK cég. A kártyalapokat Kókay Szabolcs és Zsoldos Márton művészi festményei illusztrálják. A kártyákon a fajok nevei magyarul, latinul, angolul és németül is szerepelnek.

Tovább a termékre

Blogjaink

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.