Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Honti Szakadék

<p>Az Ipolyba futó mellékvizek munkájának eredményeként az 1700-as évek végén – völgyfő leszakadással – keletkezett Honti Szakadék a Duna-Ipoly Nemzeti Park egyik látványossága, amely Nógrád Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének döntése alapján „Nógrádikum” díjat is kapott.</p>

A Szakadékba való bejutást egy 250 méteres, közepes nehézségű (csúszós talajú illetve helyenként lépcsőkkel ellátott) útvonal teszi lehetővé. A látogatók színes táblák segítségével ismerkedhetnek meg a Szakadékban fellelhető jellemzőbb növény- és állatfajokkal valamint padokon, asztalok mellett pihenhetik ki a rövid túra fáradalmait.

A Honti Szakadék egész évben látogatható, akár szakvezetéssel is.
További információ >>


A Honti Szakadék, mint Nógrádikum >>

Kapcsolódó helyek

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Élettelen természeti értékek védelme a Gerecsében, a Pilisben, a Vértesben és a Börzsönyben

Időszak: 2014.10.31 - 2015.09.30

Megvalósult

A pályázat célja 29 barlangban a bejárat kiépítése, a létrák cseréje és a hulladék elszállítása, 5 bánya kõzetfelületeinek alpintechnikával történõ vizsgálata a balesetmentesség biztosítása érdekében, valamint a Honti-szakadékban tanösvény kiépítése.

Tovább