4. Mintamodell: Öreg-Hajta revitalizáció

Modern technológiával a legjobb megoldásokért …
Az alábbiakban egy különleges, hazánkban is egyre terjedő, modern tervezési eljárás mintaprojektjének eredményeit osztjuk meg szövegesen és videók segítségével.
Célunk az volt, hogy a területhasználók (gazdálkodók, önkormányzatok, lakosok) számára látványosan, rövid videókkal bemutathassuk, hogy a táji, természetalapú vízmegtartás hogyan szolgálhatja (akár egyidejűleg, kompromisszumokkal vagy azok nélkül) élőhelyek rehabilitációját és a vízhiánytól ugyanúgy szenvedő mezőgazdasági művelést.

  • modellproba

    Ezen az oldalon az Öreg-Hajta újjáélesztésének lefolyási modellverzióit fogjuk bemutatni.

    Tovább
  • Modern technológiával a legjobb megoldásokért …

    A vizsgált terület a Hajta patak folyószabályozások előtti, kanyargós, jelenleg száraz medre, melyben természetközeli (ligetes, nádasos) szakaszok váltakoznak legeltetett, kaszált gyepekkel és szántókkal. A modell, az alábbi okokból, a szántott szakaszon három megoldási lehetőséget vizsgál.

    Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.