Ugrás a fő tartalomra
  • Fedezze fel a Gerecsei Tájvédelmi Körzetet

    A Gerecse hegység (vagy Gerecse) a Dunántúli-középhegység, azon belül is a Dunazughegység kistája. Egy olyan különleges tájegysége hazánknak, ahol az ember jelenléte egészen az emberi lét kezdetéig vezethető vissza – gondoljunk csak Samura, a vértesszőlősi előemberre. Földtani felépítésének köszönhetően a hegységben számos barlang található, eddig közel 450-et tártak fel a kutatók. Néhány közülük páratlanul gazdag régészeti-őslénytani lelőhely, mamutok, ősbölények csontjait rejti. A hegység vadregényes erdőkkel, kalandos mélységekkel és magasságokkal várja a látogatókat. Túraútvonalai közül egyaránt ntalálnak kedvükre valót a kisgyerekes családok, hobbi- és teljesítménytúrázók.

    Letöltés
  • Fedezze fel a Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzetet

    A Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzetet 1990 nyarán hozták létre a Gödöllői-dombság szívében. A Vácegres és Pécel között elterülő mintegy 12 ezer hektár kiterjedésű védett terület tizenegy település határát érinti. A dombok között járva az alföld és a hegyvidék növény- és állatvilágának érdekes keveredését figyelhetjük meg. A lágyan hullámzó árvalányhajas sztyeppék és a tölgyes erdők hazánk természetes tájainak képét őrzik. A térségben évezredekre visszamenőleg megtalálhatóak az emberi tevékenység nyomai: a védett területek régi földvárak, sáncok, kolostorok és templomok maradványait rejtik. Reméljük, kiadványunkkal Ön is kedvet kap hazánk e különleges tájának bebarangolásához!

    Letöltés
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.