Útitársunk, Jókai Mór!

Útitársunk, Jókai Mór!

Egy olyan szabadtéri irodalomórára várjuk a diákcsoportokat, amelyben összekapcsolódik a svábhegyi Jókai-kert története, az író élete és Az arany ember című regénye. Jókai Mórral és regényének szereplőivel találkozhatunk ebben a különleges kertben, amely híres írónk nyári rezidenciája volt, s amelynek kialakítása máig az ő keze nyomát viseli. A kertet állomásszerűen járjuk be, miközben beszélgetünk arról, mitől válhatnak egyes helyek különösen fontossá számunkra, mit jelent úgy tekinteni embertársainkra, mint egy műalkotásra, milyen szokások, akaratok, kényszerek mozgatnak egy embert.

A programot 10. évfolyamos korosztálynak ajánljuk, illetve azoknak, akik már olvasták, vagy hamarosan olvasni fogják Jókainak e regényét.

Helyszín: Jókai-kert, 1121 Budapest, Költő u. 21.
Időtartam: kb. 2 óra
Foglalkozás díja: 1 200 Ft / fő

Kérjük, hogy jelentkezésüket a kovaria@dinpi.hu e-mail címre küldjék meg, megjelölve benne:
  • a tervezett időpontot;
  • az iskola nevét;
  • az osztály évfolyamát, létszámát;
  • kapcsolattartó elérhetőségét;
  • a foglalkozásra való érkezés, illetve hazaindulás tervezett időpontjait.

További információ:
Kővári Anita, +36 30 663 4670
kovaria@dinpi.hu

A program a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös szervezése.

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.