Felújítás alatt a Nagy-Hideg-hegyi turistaház

Nagy-Hideg-hegyi turistaház felújítás

2024. május 1-től felújítási munkálatok miatt közel fél évre bezár a Nagy-Hideg-hegyi turistaház.

Ezúton tájékoztatjuk a Börzsöny túrázóit és a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóit, hogy a Nagy-Hideg-hegyi turistaház 2024. május 1-től előre láthatóan őszig felújítás miatt zárva tart. A közel 90 éves ház felújítása és karbantartása nem halasztható tovább, eközben azonban a vendéglátásnak szünetelnie kell.

A nyitást mi is legalább annyira várjuk, mint Önök – a felújítást követően megszépült épületben és megújult szolgáltatással várunk mindenkit.

A felújítás idejére szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.