Dömösi Zöld Forgatag visszatekintő

Dömösi Zöld Forgatag 2021 (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Az idei Dömösi Zöld Forgatagra ismét sokan, közel 500-an látogattak el. 

Voltak túrák kicsiknek és nagyoknak - a Duna parton és az erdőben; íjászat, fafaragás, kisállat-bemutató és sok-sok természetismereti játék.

Idén a dömösi 1000éves templom is bekapcsolódott a rendezvénybe: egész nap izgalmas sárkányos kalandokkal várták a látogatókat.

Az ingyenes rendezvényen ki lehetet próbálni az e-bringákat is és az izgalmas utazó barlangot is. A helyi Vadfaló finom ételi mellett nemzeti parki védjegyes kézműves termékeket is vásárolhattak a résztvevők.

 

           

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

A Duna ártéri élőhelyeinek helyreállítása és kezelése

Megvalósult

A projekt célja a szlovákiai és magyarországi helyszíneken bolygatott dunai holtágak és árterek vízjárásának visszaállítása, a közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek helyreállítása és ezekhez kapcsolódóan a természetvédelmi törekvések széleskörű megismertetése.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.