Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Dömösi Zöld Forgatag visszatekintő

Megjelenés: 2021.10.01

<p>Az idei Dömösi Zöld Forgatagra ismét sokan, közel 500-an látogattak el. </p>

Voltak túrák kicsiknek és nagyoknak - a Duna parton és az erdőben; íjászat, fafaragás, kisállat-bemutató és sok-sok természetismereti játék.

Idén a dömösi 1000éves templom is bekapcsolódott a rendezvénybe: egész nap izgalmas sárkányos kalandokkal várták a látogatókat.

Az ingyenes rendezvényen ki lehetet próbálni az e-bringákat is és az izgalmas utazó barlangot is. A helyi Vadfaló finom ételi mellett nemzeti parki védjegyes kézműves termékeket is vásárolhattak a résztvevők.

 

           

Kapcsolódó helyek

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

A Duna ártéri élőhelyeinek helyreállítása és kezelése

Időszak: 2015.12.01 - 2024.01.31

Megvalósult

A projekt célja a szlovákiai és magyarországi helyszíneken bolygatott dunai holtágak és árterek vízjárásának visszaállítása, a közösségi jelentőségű ártéri élőhelyek helyreállítása és ezekhez kapcsolódóan a természetvédelmi törekvések széleskörű megismertetése.

Tovább