Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Mátyás-hegyi-barlang

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

A kúszás során szerzett fizikai benyomások segítenek a hegység és a barlangok keletkezéséről, az ásványkiválásokról, ősmaradványokról stb. tartott előadások megjegyzésében. A túrán többször kell négykézláb vagy hason csúszva közlekedni, ennek ellenére semmilyen barlangász előképzettség nem szükséges.

A szükséges felszerelést, overallt, sisakot és világítást biztosítjuk. Átöltözni a barlang bejáratának közelébe kialakított öltözőkben lehet.


További információ:
Vörös Péter, +36 20 928 4969
info@barlangaszat.hu
www.barlangaszat.hu

Mátyás-hegyi-barlang

Kalandtúrák a Pál-völgyi-, Mátyás-hegyi-barlangrendszer kiépítetlen szakaszán. Vegyetek részt egy különleges tanulmányi kiránduláson, egy felejthetetlen földalatti földrajzórán, ahol a tanóra egy izgalmas kalandtúrával ötvöződik!

Tovább

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.