TERMÉSZETISKOLA

A nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő, minősített erdei iskolai programszolgáltatás. Kategóriái:

BÁZISHELY: a nemzeti park igazgatóság működési területének természeti és táji értékein alapuló, megfelelő személyi feltételekkel, kül- és beltéri infrastruktúrával rendelkező, szállás és étkezési lehetőséget is biztosító 3−5 napos erdei iskolai szolgáltatás.

OKTATÓHELY: a nemzeti park igazgatóság működési területének természeti és táji értékein alapuló, megfelelő személyi feltételekkel, kül- és beltéri infrastruktúrával rendelkező, étkezési lehetőséget és akár több egymást követő napon is oktatási programot biztosító/közvetítő oktatóhely szálláshely nélkül.

MOBILPROGRAM: a nemzeti park igazgatóság működési területének természeti és táji értékein alapuló, speciális eszközpark kitelepítésével, külső helyszíneken megvalósuló, 2-6 tanóra időtartamú erdei iskolai programszolgáltatás.

 • MOBILPROGRAM: Dunavirág Vízibusz

  Interaktív mozgó laboratórium, mellyel most Te is vízbiológussá válhatsz! Hívjátok házhoz a vízibuszt, hogy megismerjétek saját környezetetek vizes élőhelyeit és az ottani változatos állatvilágot.

  Tovább
 • BÁZISHELY: Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

  A Magas-Börzsöny kapujában, Királyréten található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

  Tovább
 • OKTATÓHELY: Kökörcsin Ház Erdei Iskola

  A Kökörcsin Ház környezete több mint száz éven keresztül, 1990-ig katonai célokat szolgált, mint lőtér és gyakorlótér, amely Esztergom mellett a 117. számú főút és az úgynevezett ''Suzuki''- út kereszteződésében található. Ez a Duna-Ipoly Nemzeti Park ''nyugati kapuja'', keletről idáig érnek a Pilis (mészkő) és a Visegrádi-hegység (vulkanikus eredetű) nyúlványai. A katonai hasznosítás nyomai ma is fellehetőek, ezek az objektumok adják a bunker túra nevezetességeit. A terület méltán fokozottan védett, márciustól novemberig változatos virágos rétek, pillangók és gyíkok színpompás sokasága látható.

  Tovább
 • OKTATÓHELY: Pilisi Len Látogatóközpont

  A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

  Tovább
 • OKTATÓHELY: Sas-hegyi Látogatóközpont

  Az 1957 óta védett Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület egyedülálló szigetként magasodik Budapest városrengetege fölé, sziklákkal tarkított zegzugos lejtői megőrizték számunkra a jégkorszakok és azok közti felmelegedések természeti emlékeit. A hegyen álló látogatóközpont azonban nem csak turistalátványosság, hanem fontos oktatási helyszín.

  Tovább
 • OKTATÓHELY: Szemlő-hegyi-barlang

  A Szemlő-hegyi barlangban nem csak egyedülálló képződmények, de játékos oktatási foglalkozások is várják a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt - az alsó tagozattól a középiskolásokig bezárólag. 

  Tovább
 • MOBILPROGRAM: Természet fürkész

  A program a legegyszerűbb természetvizsgáló eszközök használatával, valamint a mikrokörnyezet szépségeivel, izgalmaival, értékeivel és összefüggéseivel ismerteti meg a gyerekeket. Célja, hogy kis természet fürkészként a gyerekek nyiott szemmel járjanak a természetben, s hogy később akár már önállóan is tudjanak kutakodni titkai után.

  Tovább
 • MOBILPROGRAM: Tudatos Földlakó

  Hogyan is zajlik a természetben a humuszképződés? Hogyan komposztálhatunk a saját házunk táján? Milyen hatással van az ember az élővilágra? Milyen veszélyek fenyegetik az élővizek lakóit? Hogyan tehetünk ez ellen?

  A program célja, hogy bevezesse a gyermekeket a környezettudatos vásárlás, szelektív hulladékgyűjtés alapjaiba, illetve megmutassa azokat az apró praktikákat, amelyeket a saját közegükben is könnyen alkalmazhatnak, hogy "tudatos földlakóvá" váljanak. A program során ugyanakkor legalábbi ilyen nagy hangsúlyt kap, hogy a gyerekek a terepi foglalkozások során megismerkedjenek saját környezetük élővilágával, az ott lejátszódó természetes és emberi folyamatokkal. 

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.