Erdőmerülés program

Erdőmerülés

Felkerekedni az erdőbe, hátrahagyni a civilizációs stresszorokat, a telefont, a sürgetést. Elmerülni a pillanatban, elmerülni az erdőben, kikapcsolni. Meghallani a patakot, a szelet, beleszagolni a levegőbe, rácsodálkozni a láthatatlanra...

Az Erdőmerülés programok célja az embert és természetet összekötni úgy, hogy ez a találkozás megnyugvást, jó érzést hozzon fizikálisan és érzelmileg egyaránt.

A program kidolgozását és vezetését egy jól képzett, elkötelezett szakértői csapat végzi a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Módszer

Erdőmerülés elnevezésű, mentálhigiénés és relaxációs célú módszer a japán shinrin-yoku, azaz erdőfürdőzés egyik egyedi magyar adaptációja.  A módszer célja a test és elme lecsendesítése a természetben való megmerítkezés által. Tengelyei az erdei környezetben végzett relaxáció, a lassú, ráérős, szemlélődő erdei séta, a légzés- és meditációs gyakorlatok és az öt érzékszervre ható játékok, felfedezések. A módszer egyéni, de a programokat csoportosan szervezik.

​Csoportos programokon a résztvevők egy vezetett lassú, tudatos erdei sétán vesznek részt, miközben a természetes környezetben tapasztalható észlelések, érzékelések adott pillanatban történő megélésén van a hangsúly. Mindezek elősegítik a fiziológiás folyamatok optimálisabb működését, fokozzák a relaxációt és támogatják a szorongás oldását. 

​A módszer több szakterület együttműködésével jött létre, és az adott kereteken belül jól kombinálható különböző önismereti, művészeti, pszichoterápiás vagy mozgásos eszközökkel. Ezeket a kombinációkat az egyes speciális modulok testesítik meg.

Programtípusok

Élményközpontú vagy edukatív prograok során a csodálatos erdei környezetben sétálunk, töltődünk, regenerálódunk. A programok egyénileg és csoportosan is látogathatók, és megrendelhetők az ország több pontján.

1. Vállalatoknak Intézményeknek

Mentálhigiénés, csapatépítő és készségfejlesztő programok egyedi tervezéssel, személyre szabottan.

2. Iskoláknak

​Pedagógusoknak, osztályközösségeknek megrendelhető, korosztályra alakított kikapcsolódás, töltődés

3. Tanfolyamok

Szakmai érdeklődőknek és laikusoknak egyaránt elérhető workshopok, módszerkülönlegességek, erdei élmények.

4. Egyéni Erdőmerülés

 

Minden érdeklődőnek ajánlott, rendszeresen meghirdetett, alap és tematikus Erdőmerülés programok.

További információ: Merényi Tímea, program@erdomerules.hu, 06704584070, https://www.erdomerules.hu/

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

Királyréti tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, 2,9 km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.