Tavasznyitó hóvirágok és társaik az Alcsúti Arborétumban

A hóvirág hazánkban védett, leszakítása tilos! (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2024
24
február
Helyszín: Alcsúti Arborétum
Besorolás: Könnyű séta

A hajdani alcsúti kastélykert természeti értékeinek felfedezésére invitáljuk a könnyű sétára vágyókat.

Az évszázados fák, ligetek bemutatása mellett, fő célunk a hazánkban jelenleg természetvédelmi oltalom alatt álló,  az Arborétum korábbi gazdái által begyűjtött cserjék és fák, valamint a lágyszárú, kora tavaszi virágok bemutatása.

Kirándulásunkhoz kellemes hátteret szolgáltatnak a hazai öreg erdőkre, és az évszázados parkokra jellemző madárfajaink tavaszi énekei, kiáltozásai, a fákon kergetődző mókusok látványa.

Halász Antal, Igazgatóságunk természetvédelmi őrszolgálat-vezetője mutatja be hazánk kikeletnyitó virágait, és a méltán híres mediterrán hóvirággyűjtemény érdekességeit, megtanulhatunk elkülöníteni 6 hóvirágfajt, láthatunk érdekes virágváltozatokat is.

A sétányok egyes részein – az időjárás függvényében – előfordulhatnak kisebb sáros szakaszok, de zárt félcipőben kényelmesen járható a teljes Arborétum.

Jegyvásárlás KIZÁRÓLAG ONLINE, helyszíni jegyváltásra nincs lehetőség.

Helyszín:

Alcsúti Arborétum

Időpont:

2024. február 24. 10:00

Túra hossza, időtartama:

2,5 - 3 km, 2 óra

Találkozó:

10:00 Alcsúti Arborétum parkolója (Alcsútdoboz, Kastélykert út 2. GPS: 47°25'19.14"É 18°35'12.64"K)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2900,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2100,- Ft

Kapcsolattartó:

Gáll Zsuzsanna

E-mail:

velence@dinpi.hu

Telefon:

06 30 153 0978

Alcsúti Arborétum

A fővárostól mindössze 40 kilométerre, Tata és Székesfehérvár között, a szépséges Váli-völgyben fekszik az Alcsúti Arborétum. József nádor egykori kastélykertje 40 hektár területű, fő épülete a klasszicista kastély Pollack Mihály munkája. Sajnos mára csak a homlokzat és a kastélykápolna maradt meg belőle. Kertje tájképi angolkert. Legszebb látványa a kastély előtti nagy rét a tóval, és a mellette levő sugárirányú nyiladékok.

Tovább

Alcsúti Arborétum TT

A park stílusa tájképi dendrológiai kert. A terepalakulat változatos, lankás, közepén dísztóval, míg a szélén patakok futnak keresztül. Ezek a vízfelületek egyben a park mikroklímáját is jelentősen módosítják.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.