MŰVÉSZEK A SVÁBHEGYEN

Oroszlános pad a Jókai-kertben (Fotó: Csonka Zs.)
2022
22
január
Helyszín: Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

A Magyar Kultúra Napja alkalmából kultúrtörténeti sétára hívjuk a kedves érdeklődőket Jókai Mór egykori svábhegyi birtokára. 

A területen működő egykori kőbányát Jókai és felesége – a kor ünnepelt színésznője – Laborfalvi Róza varázsolta földi paradicsommá. A művészházaspár több, mint harminc nyarat töltött itt el, ahol különleges fákat ültettek, a kertben szőlőt és haszonnövényeket termesztettek, igazi kis mintagazdaságot hoztak létre saját borászattal, háziállatokkal.

Sétánk során felidézzük Jókai írásait, felkeressük kedvenc helyeit a kertben, valamint az egykori telekszomszéd, a Steindl család valaha szebb napokat látott villáját is. A ma Steindl-villának nevezett épület első építtetője az a Steindl Ferenc, aki nemcsak a kor legismertebb műbútorasztalos mestere, hanem a „pesti biedermeier”-ként emlegetett bútorstílus kialakítója is. A villa egykori ikerpárja az Országházat tervező és építtető Steindl Imre szülőháza.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

TALÁLKOZÓ: a Jókai-kert főépületében, amely a kertben lesétálva az aszfaltozott úton bal kéz felé található.

Ajánlott korosztály: középiskolás, felnőtt

A programra előzetes regisztráció szükséges a kovaria@dinpi.hu címen a résztvevők számának és egy telefonos elérhetőség megadásával.

A programot szemerkélő esős időben is megtartjuk, csak zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük. Ez esetben a résztvevőket e-mail-en keresztül értesítjük legkésőbb a program előtt 2 órával.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon.

Regisztrációs jegy: 100 Ft (3 éven aluliak, fogyatékkal élők)

Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb). Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési módok valamelyikét választja.

Árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Helyszín:

Jókai-kert

Időpont:

2022. január 22. szombat 10.00 - 11:30

Túra hossza, időtartama:

1 km, 1,5 óra

Találkozó:

9.50 Jókai-kert, 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Teljes árú: 1800,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1100,- Ft

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.