A Duna-Ipoly Nemzeti Park középső Ipoly-völgy ipolyvecei és drégelypalánki gyepterületeinek természetvédelmi kezelését szolgáló állattartási infrastruktúra fejlesztése

KEOP
Időszak: 2012.09.01 - 2014.05.31
Téma: Állattartó telep
Forrás: KEOP

A projekt célja az Ipoly-völgyben található gyepek értékeinek megőrzése legeltetéssel és kaszálással, továbbá őshonos juhfajták és magyar szürke gulya fenntartása. Mindezek érdekében elvégezzük a középső Ipoly-völgyben az Ipolyvecei Major rekonstrukcióját.

A projekt célja a középső Ipoly-völgyben az Ipolyvecei Major felújítása. A felújítás magában foglalja a már nem használt vagy romos állapotban lévő épületek bontását, újjáépítését, valamint új pihenőhelyek kialakítását. A majorhoz kapcsolódó  védett természeti területeken a legeltetési időszakban őshonos szürkemarha gulya legel, ami biztosítja a legelők, kaszálók és peremrészeik karbantartását, szakszerű ápolását. Az Ipolyvecei Major épületeinek és építményeinek újjáépítése mellett ingatlant vásárolunk a Major területének bővítése érdekében. A projekt keretében mobil itatóhelyek kerülnek kialakításra a nyári itatáshoz, és 8.029 fm hosszan villanypásztor rendszer kiépítése is megvalósul.  
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.