TÁJÉKOZTATÁS

Sas-hegy természetvédelmi kezelése

Budai Sas-hegy hegylábi részén 2020. szeptember 10-től útfelújítási munkálatok!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a budai Sas-hegy hegylábi részén 2020. szeptember 10-től útfelújítási munkálatokat végeztet. Az Önök biztonsága érdekében a munkavégzés ideje alatt a Dayka Gábor utca felől és a Bod Péter lejtő felől felvezető útszakaszok  le lesznek zárva. Az időjárás függvényében 6-8 hétig fog tartani a korlátozás. Ezen időszak alatt kérjük, hogy a kedvelt hegylábi belső sétautakat másik irányból közelítsék meg.

Az okozott kellemetlenségekért megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Részletek itt: pdf

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.