SZÉP az ősz!

SZÉP kártyák

Bemutatóhelyeinken már bármelyik SZÉP kártya szabadidő zsebét használhatja.

ÓCSAI TÁJHÁZ

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben a természeti értékek mellett büszkeségünk a népi építészeti emlékeket és hagyományokat őrző, éltető Tájház is. Az ócsai Öregfaluban, közvetlenül az Árpád-kori templom mellett állnak a Tájház nádfedeles épületei, melyekben néprajzi és népviseleti gyűjtemény látható.

PÁL-VÖLGYI-BARLANG

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangja, melyet magas, hasadékszerű folyosók, nagy szintkülönbségek, hévizek által kioldott gömbüstök és cseppkövek jellemeznek. A barlang teljes hossza jelenleg meghaladja a 32 kilométert, melyből a túra során 500 méter hosszú kiépített útvonalon meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok, csillogó kalcitkristályok, és különleges ősmaradványok évezredek óta változatlan, megdermedt világát csodálhatjuk meg.

SZEMLŐ-HEGYI-BARLANG

A Szemlő-hegyi-barlangot szokták Budapest „földalatti virágoskertjének” is nevezni. A falait vastag paplanként borító ásványkiválások: borsókövek, kalcitlemezek, karfiolok változatos formáit csodálhatjuk meg az 500 méter hosszú, kiépített túraútvonalon. A barlang magas páratartalmú, pormentes és állandó hőmérsékletű levegője kedvező hatással van a bronchitises, asztmás betegekre, ezért 1990 óta gyógyterápiás célokat is szolgál.

A belépőjeggyel 3D barlangos film tekinthető meg! A film a nézőket a budai barlangok lezárt részeibe kalauzolja el, káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be.

SAS-HEGYI LÁTOGATÓKÖZPONT

A Látogatóközpont földszintjén található a Menedék a betontengerben c. játékos természetismereti kiállítás, az emeleten panorámaterasz fogadja vendégeinket. Szabadtéri terráriumunkban pedig a hegy egyik jellegzetes faját, a zöld gyíkot is megfigyelhetjük. A tanösvény csak szakvezetéssel látogatható, amelyhez gyerekcsoportoknak korosztályonként választható tematikát kínálunk! A legkisebbeket babakocsival is jól járható meseösvény várja. Hétvégenként tematikus túrákkal várjuk látogatóinkat.

HIÚZ HÁZ Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, a két folyó által körülölelt Börzsönyben található Királyrét, az évtizedek óta kedvelt kirándulóhely. Hazánk egyik legvadregényesebb tája, erdőkkel borított vulkáni tömbje, szűk patakvölgyeivel, a hegygerincekről előtűnő csodálatos panorámájával minden évszakban változatos és varázslatos kalandokat, felfedezésre váró titkokat rejt az idelátogató családoknak, kirándulóknak és gyermekcsoportoknak.

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.