Ugrás a fő tartalomra

SZÉP az ősz!

SZÉP kártyák

Bemutatóhelyeinken már bármelyik SZÉP kártya szabadidő zsebét használhatja.

ÓCSAI TÁJHÁZ

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben a természeti értékek mellett büszkeségünk a népi építészeti emlékeket és hagyományokat őrző, éltető Tájház is. Az ócsai Öregfaluban, közvetlenül az Árpád-kori templom mellett állnak a Tájház nádfedeles épületei, melyekben néprajzi és népviseleti gyűjtemény látható.

PÁL-VÖLGYI-BARLANG

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangja, melyet magas, hasadékszerű folyosók, nagy szintkülönbségek, hévizek által kioldott gömbüstök és cseppkövek jellemeznek. A barlang teljes hossza jelenleg meghaladja a 32 kilométert, melyből a túra során 500 méter hosszú kiépített útvonalon meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok, csillogó kalcitkristályok, és különleges ősmaradványok évezredek óta változatlan, megdermedt világát csodálhatjuk meg.

SZEMLŐ-HEGYI-BARLANG

A Szemlő-hegyi-barlangot szokták Budapest „földalatti virágoskertjének” is nevezni. A falait vastag paplanként borító ásványkiválások: borsókövek, kalcitlemezek, karfiolok változatos formáit csodálhatjuk meg az 500 méter hosszú, kiépített túraútvonalon. A barlang magas páratartalmú, pormentes és állandó hőmérsékletű levegője kedvező hatással van a bronchitises, asztmás betegekre, ezért 1990 óta gyógyterápiás célokat is szolgál.

A belépőjeggyel 3D barlangos film tekinthető meg! A film a nézőket a budai barlangok lezárt részeibe kalauzolja el, káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be.

SAS-HEGYI LÁTOGATÓKÖZPONT

A Látogatóközpont földszintjén található a Menedék a betontengerben c. játékos természetismereti kiállítás, az emeleten panorámaterasz fogadja vendégeinket. Szabadtéri terráriumunkban pedig a hegy egyik jellegzetes faját, a zöld gyíkot is megfigyelhetjük. A tanösvény csak szakvezetéssel látogatható, amelyhez gyerekcsoportoknak korosztályonként választható tematikát kínálunk! A legkisebbeket babakocsival is jól járható meseösvény várja. Hétvégenként tematikus túrákkal várjuk látogatóinkat.

HIÚZ HÁZ Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, a két folyó által körülölelt Börzsönyben található Királyrét, az évtizedek óta kedvelt kirándulóhely. Hazánk egyik legvadregényesebb tája, erdőkkel borított vulkáni tömbje, szűk patakvölgyeivel, a hegygerincekről előtűnő csodálatos panorámájával minden évszakban változatos és varázslatos kalandokat, felfedezésre váró titkokat rejt az idelátogató családoknak, kirándulóknak és gyermekcsoportoknak.

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A településmag máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, és több száz éves Árpád-kori templomát, élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultur-, és vallástörténeti, néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat. Szeretettel várjuk egyéni és csoportos látogatóinkat!

Tovább

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.