Köszönjük az önkénteseknek – köszöntjük az önkénteseket!

önkéntes

Február 9-én hosszú évek óta először rendeztünk ünnepélyes önkéntes találkozót. Az önkéntes „gála” fénypontja az Év önkéntese 2023 díjak átadása volt.

Igazgatóságunk munkájában nagy szerepet vállalnak önkénteseink, akik lelkesedésükkel és szakértelmükkel, szabadidejüket, erejüket és akár még anyagiakat sem kímélve támogatják a természetvédelem ügyét és erőfeszítéseit. Ahhoz, hogy meg tudjunk felelni a nemzeti park igazgatóságok igencsak összetett feladatkörével járó kihívásoknak, óriási szükségünk van rájuk – nélkülük csak bajosan tudnánk boldogulni!

Legyen szó akár biotikai adatok gyűjtéséről, a legkülönfélébb élőhelyek kezeléséről, egyes állat- és növényfajok védelmével kapcsolatos intézkedésekről, különböző programok és rendezvények lebonyolításáról vagy épp a tanösvények és bemutatóhelyek karbantartásáról, önkénteseink 2023-ban is megszámlálhatatlan munkaórában és módon segítették munkánkat. Mindössze azt tudjuk pontosan számszerűsíteni, hogy tavaly 63 terepi önkéntes akciót szerveztünk, amelyeken összesen mintegy 1300 fő vett részt. Már ez is szép szám, de ebben nincs benne minden olyan egyéb megmozdulás és tevékenység, amelyek nem voltak kifejezetten önkéntes alkalomként címkézve, ám amelyek nem tudtak volna eredményesen (vagy egyáltalán) megvalósulni az önkéntesek közreműködése nélkül.

Február 9-én délután azért hívtuk meg a Sas-hegyi Látogatóközpontba önkénteseinket, hogy ünnepélyesebb keretek között, közvetlenül tudjunk köszönetet mondani nekik és megünnepelni az előző évben közösen elért eredményeket és sikereket. Az összejövetel teremtett alkalmat arra is, hogy kiemeljük a tavalyi évben legaktívabb, legtöbbet segítő önkénteseket, „Év önkéntese” díjjal ismerve el munkájukat.

ÉV ÖNKÉNTESE 2023 díjat kapott:

  • Kun Zoltán az év aranyérmes biotikai adatgyűjtőjeként ÉS a Börzsöny-Gödöllői-dombság Tájegység legtöbbet segítő önkénteseként;
  • Barina Zoltán és Kun András az év ezüstérmes biotikai adatgyűjtőjeként;
  • Király Krisztián az év bronzérmes biotikai adatgyűjtőjeként;
  • Reisinger Katalin és Simics János az igazgatóság rendezvényeinek legszorgalmasabb önkénteseiként;
  • Etter Dénes polgári természetőr a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont legaktívabb segítőjeként;
  • Márkus Ferenc és Szabadi Ildikó a Gerecsei Tájegység legtöbbet segítő önkénteseiként;
  • Nyáry Zsigmond és Peer Levente a Dél- és Kelet-Pest megyei Tájegység legtöbbet segítő önkénteseiként;
  • Horváth Zsuzsanna és Illyés Kinga a Pilis-Budapest Környéki Tájegység leglelkesebb japán keserűfű irtóiként;
  • Glemba Gábor a Pilis-Budapest Környéki Tájegység legtöbbet lepkésző önkénteseként;
  • Horváth Csaba a Vértes-Mezőföldi Tájegység legtöbbet segítő önkénteseként;
  • Hergott Luca a LIFE IP projekt leglelkesebb önkénteseként;
  • Vomberg Csilla és Frigyes a LIFE IP projekt legtöbbet segítő házaspárjaként.

Az egyéni elismerések mellett külön díjaztuk az önkéntesség terén legtöbb támogatást és segítséget nyújtó partnerszervezetét is. Az év önkéntes partnerszervezete az Erdőmentők Alapítvány lett.

 

A díjazottakon túl minden önkéntesünknek és önkéntességet szervező partner szervezetünknek is köszönjük segítségét, önfeláldozó közreműködését!

 

Információk a DINPI önkéntes lehetőségeiről, jelentkezés önkéntesnek >>>

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.