Önkéntes lehetőségek

Önkéntes munka - tanösvény karbantartása

A  természetvédelmi területek kezelési és fenntartási feladatiban jelentős szerepük van az önkénteseknek is. 

 

 

Igazgatóságunknál sokrétű és változatos feladatok várják az önkénteseket:  

  • élőhelykezelés: inváziós fajok visszaszorítása, cserjeírtás,  őshonos növényzet helyreállítása, szemétszedés;
  • adatgyűjtés: biotikai adatgyűjtés, látogatószámlálás;
  • bemutatóhelyek karbantartása és fejlesztése: tájékoztató táblák, korlátok, vízelvezetők, lépcsők cseréje, festése, kihelyezése;
  • fajmegőrzési feladatok: faültetés, facsemeték ápolása, odúk karbantartása, odúk  kihelyezése;
  • események: rendezvények, táborok lebonyolításának segítése...

...de csak többek között, mert időről-időre rengeteg tennivaló várja a lelkes tennivágyókat!

Önkéntes tevékenységekre várunk:

Cégeket és vállalatokat, amelyek társadalmi szerepvállalásuk jegyében és CSR tevékenységeik keretében fontosnak tarják, hogy közösségi szinten is aktívan részt vegyenek a környezeti és természeti értékek megóvásában. Önkéntes napjainkon többet adunk a legtöbbször könnyű fizikai munkáknál: formáljuk a résztvevők gondolkodásmódját, értéket teremtünk, új ismereteket nyújtunk. Igény szerint az alkalmakat szakvezetésekkel kombináljuk, és közelebbről is bemutatjuk az adott helyszín természeti értékeit. Az önkéntes akciók végül kiváló csapatépítési alkalmak is.

Az önkéntes alkalmakat szponzorációval kombinálva vállalati partnereink sokszor biztosítják a szükséges eszközök, anyagok, kellékek anyagi fedezetét is. Ilyen módon jobban biztosítható az akciók eredményessége és időtállósága, amelyre hosszú távon és valóban büszkék lehetnek.

Jelenkezés, információ: onkentes@dinpi.hu   

 

Egyéni önkénteseket, akik szívesen áldoznak szabadidejükből a természetvédelem és a környezeti nevelés céljaira, s szívesen bekapcsolódnak igazgatóságunk valamely tevékenységébe – érdeklődésük, szakmai tapasztalataik, elköteleződésük alapján. 

Az önkéntesnek jelentkező magánszemélyeket e-mailen tájékoztatjuk a mindenkori lehetőségekről. 

Jelenkezés, információ >>>   

(Kérjük, jelentkezés előtt olvassa el a vonatkozó adatkezelési tájékoztatót. Ennek elfogadása nélkül a jelentkezés nem lehetséges.) 

 

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.