December 7-én nyit a Pál-völgyi-barlang új látogatóközpontja!

Pál-völgyi-barlang Látogatóközpont nyitás

A látogatóközpont kiállításaivaltapintható kőzeteivel és további interaktív elemeivel közelebb hozza és érthetőbbé teszi a barlangok keletkezésének természeti csodáját.  

A látogatók megismerhetik a világon egyedülálló budai barlangrendszerek keletkezésének történetét, betekintést nyerhetnek a barlangászok munkájába, egy stilizált műbarlangban találkozhatnak a Natura2000 terület védett denevérfajaival, és megtapinthatják a barlangokban keletkezett ritka kőzeteket és ásványokat.

Várunk szeretettel a Pál-völgyi-barlang új látogatóközpontjában!

 

A nyitvatartásról és a jegyárakról a barlang oldalán tájékozódhat!

 

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább

Pál-völgyi-barlang felszíni védőövezete TT

Felfedezői, Scholtz Pál Kornél és Bagyura János 1904. június 23-án jutottak be a Pál-völgyi kőfejtőből nyíló bejáraton. 1904 és 1910 között az első kutatók kb. 1200 métert tártak fel a barlangból. A Pannónia Turista Egyesület 1919-ben alakult barlangkutató csoportja a barlang legszebb részét látogathatóvá tette.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése

VEKOP- 4.2.1-15-2016-00004 azonosítószámú, „A természet felfedezésének élményét nyújtó bemutatóhelyek fejlesztése Natura 2000 fajok és élőhelyek megismertetése érdekében Budapest vonzáskörzetében –III. ütem” c. projekt

Megvalósult

A projekt elsődleges célja a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a Közép-Magyarországi régióban elhelyezkedő fokozottan védett, idegenforgalmilag kiemelkedően jelentős Pál-völgyi-barlang bemutatóhelyszínének, és azzal összefüggő környezetének javítása, valamint a látogatók elől elzárt barlangok, mint Natura 2000 élőhelyek és a hozzájuk kapcsolódó élővilág bemutatása.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.