Víz Világnapja – Az ezerarcú víz (iskoláknak, óvodáknak)

Megújul a Jági-tanösvény
2020
20
március
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Könnyű séta

Kik laknak a vízben? Milyen tisztaságú vizet iszunk? A program alkalmával a hozzánk látogatók több helyszínen, játékos formában, érdekes kísérletekkel tarkítva, állomásról-állomásra járva ismerkedhetnek meg a vízzel, mint éltető elemmel és nélkülözhetetlen élőhellyel.


Kik laknak a vízben? Mi a különbség a csibor és a csíkbogár között? Milyen élőlények ihlették meg a Vízipók-csodapók meseszerzőit? Mely állatok hogyan lélegeznek a vízben? Milyen kémiai összetételű az esővíz? Milyen tisztaságú vizet iszunk? Ezekre és hasonló érdekes kérdésekre keressük a válaszokat a program során.

A nap folyamán madárgyűrűzési bemutatót is tartunk a Jági-tó partján.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Pilisszentiván

Időpont:

2020.03.20. péntek 10:00-16:00

Túra hossza, időtartama:

2 km, 6 óra

Találkozó:

10:00, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100)

Részvételi díj:

500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tóthné Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Jági tanösvény

Pilisszentiván mellett, a térképeken ma Vadász-rétként feltüntetett terület hagyományos neve Jági-rét volt, melyet a településen élő német lakosság használt.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.