Víz Világnapja – Az ezerarcú víz (családi nap)

Víz Világnapja a Jági-tónál (Karlné Menráth Réka)
2024
23
március
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Könnyű séta

A program alkalmával a hozzánk látogatók megismerkedhetnek a vízzel, mint éltető elemmel és nélkülözhetetlen élőhellyel. 

Kik laknak a vízben? Mi a különbség a csibor és a csíkbogár között? Milyen élőlények ihlették meg a Vízipók-csodapók mese szerzőit? Mely állatok hogyan lélegeznek a vízben? Milyen kémiai összetételű az esővíz? Milyen tisztaságú vizet iszunk?  Ezekre és hasonló érdekes kérdésekre keressük a válaszokat a program során.

Megismerkedünk a vízparti erdősáv madaraival madárgyűrűzés segítségével.

A program tartalmazza a NATURA 2000 bemutatóhely megújult modern interaktív kiállításának megtekintését, valamint egyéb érdekes kiegészítő programokat.

A programra kedvezőbb áron, ONLINE is vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás esetén előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Pilisszentiván

Időpont:

2024. március 23.

Túra hossza, időtartama:

1 km, 3 óra

Találkozó:

10:00 - 13:00 Pilisi Len Látogatóközpont (Pilisszentiván, Bányász utca 17.)

Részvételi díj:

2 900 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1 800 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Karlné Menráth Réka

E-mail:

menrathr@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 477 6720

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.