Torony-túra a Strázsa-hegyen

Strázsa-hegyi-kilátó
2023
21
január
Helyszín: Esztergom, Strázsa-hegy
Besorolás: Könnyű séta

Közös kirándulás a Strázsa-hegyi tanösvényen, melynek legmagasabb pontján felmegyünk a kilátótornyba.

A nemrég felújított Strázsa-hegyi tanösvény télen-nyáron tartogat izgalmakat. Most egy szakmai vezetővel lehetőség nyílik felmenni ennek a különleges hegynek a csúcsán lévő lezárt kilátóba. A csigalépcsőn felfelé haladva megismerkedhetünk a cirill betűs feliratok történetével, melyet a korábban itt állomásozó szovjet katonák hagytak hátra. A kilátóba felérve 360 fokos panorámás kilátás nyílik a nemzeti parkra és Esztergom történelmi városára.

Helyszín:

Esztergom, Strázsa-hegy

Időpont:

2023. január 21.

Túra hossza, időtartama:

1,5 km, 1,5 óra

Találkozó:

13:00 Esztergom, Strázsa-hegy Kökörcsin Ház parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 2200,- Ft, kedvezményes: 1400,- Ft

Kapcsolattartó:

Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

+36 306634614 (munkaidőben)

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a Duna-Ipoly Nemzeti Park helyi környezeti nevelési és ökoturisztikai központja. Változatos tematikájú szakvezetéses túrákat, iskolai csoportok, egyesületek és egyéb csoportok számára pedig egyéb megrendelhető foglalkozásokat is kínálunk a természetvédelmi oltalom alatt álló egykori katonai gyakorlótéren és tágabb környezetében.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.