Tavaszköszöntő madárgyűrűzés

Madárgyűrűzés az Ócsai Tájháznál
2024
09
március
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

BETELT!

A madáretetők megfigyelése kiváló alkalmat ad, hogy jobban megismerjük a kertünkbe látogató madarakat és azok viselkedését, valamint megtanuljuk felismerni a gyakori fajokat.

A környék etetőire is rendszeresen érkeznek éhes vendégek, akiket a madárgyűrűzési bemutató alkalmával jobban megismerhetünk, valamint sokat megtudhatunk a madárgyűrűzés céljáról és hasznáról is.

A madárgyűrűzés helyszínét egy kb. 15-20 perces sétával érjük el.

Jegyvásárlás KIZÁRÓLAG ONLINEhelyszíni jegyváltásra nincs lehetőség.

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2024. március 9., szombat 9:00 - 11:00

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

9:00 Ócsa, Lőrinc utca 1.

Részvételi díj:

1 800 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1 000 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.