Szent Iván Éji túra – Az éjszakai erdő

Szent Iván-éji túra
2023
24
június
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

Családi kalandozásra hívunk kicsiket és nagyokat a Selyem-réti tanösvényre, a nyári napforduló alkalmából! 

Esti sétánkon megismerkedünk a láperdő élővilágával, éjszaka is hallható állathangokat tanulunk, és összebarátkozunk az éjszakai erdő hangulatával.

A programon csak előre váltott jeggyel lehet részt venni, helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

Előzetes bejelentkezés, illetve jegyvásárlás EZEN A LINKEN >>

Helyszín:

Ócsa

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2-2,5 óra

Találkozó:

20:30 Selyem-réti tanösvény parkolója (GPS: 47.268265, 19.23046)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2 900,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2 100,- Ft

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény, amely a védett természeti terület erdei élővilágába enged betekintést. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.