Selyem-réti békák világa

Mocsári béka
2022
09
április
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Közepes túra

A Selyem-réti tanösvény a kétéltűek és hüllők paradicsoma, tavaszi időszakban nem nehéz erdei és mocsári békákkal, gyíkokkal, siklókkal összefutni. 

Túránkon ezeknek a jószágoknak az életével, élőhelyével ismerkedünk meg jobban, az út végére pedig mindannyian rájövünk, hogy ezektől az állatoktól sem kell tartani. Útközben megállunk a tanösvény állomásainál is, és sok érdekességet hallhatunk a láperdők világáról. A túra végén a gyerekeknek pedig lehetőségük lesz játékos formában feleleveníteni az út közben szerzett élményeket.

Kérjük a programra >>az itt található űrlapon<<   jelentkezzenek!

 

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2022. április 09. szombat 10:00

Túra hossza, időtartama:

4 km, 3 óra

Találkozó:

10:00 Selyem-réti tanösvény parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú jegy: 1.800 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) jegy: 1.100 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény, amely a védett természeti terület erdei élővilágába enged betekintést. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.