Patakon innen, patakon túl - Víz világnapi rendezvény Királyréten

Patakon innen...
2024
23
március
Helyszín: Szokolya - Királyrét
Besorolás: Rendezvény

Ingyenes családi rendezvény, középpontban a Börzsöny vizes élőhelyei!

PROGRAM:

10:00 – 12:30: Párhuzamos természetismereti foglalkozások három helyszínen, a Hiúz Ház mellett

  • Erdőlakók-pataklakók - erdőgaléria Potyó Imre természetfotóssal
    A díjnyertes fotók visszatérnek készítésük helyszínére. Alkotójuk segítségével első kézből ismerkedhetünk meg a természetfotózás kulisszatitkaival, a parányi és az óriási élőlények objektíven keresztül, más perspektívából feltárt világával.

  • Pataklakók kutatása a Dunavirág Vízibusszal (Sevcsik András)
    A Dunavirág Vízibusz közreműködésével bepillantunk egy börzsönyi patak titokzatos élővilágába; tegzesekkel, kérészekkel, bolharákokkal barátkozunk. Gumicsizma ajánlott!

  • Kik laknak az avarban? – Rovarászás kutatóeszközökkel (Tarjányi Nikolett)
    Ízeltlábúak, puhatestűek, gombák és mohák a rovarkutató eszközök célkeresztjében: az erdő avarszintjének és a holtfák világával ismerkedünk. 

13:00 – 15:00: BETELT!

Erdei nyomolvasás és békales a Bajdázói-tónál – Bedő Péter nagyragadozó kutatóval és Juhász Lilla természetvédelmi őrrel

A Nemzeti Park szakembereinek segítségével az erdei vadállatok nyomába eredünk. Közepes nehézségű séta, akár árkon-bokron át - amerre a vadak járnak. Vízhatlan terepcipő és ivóvíz ajánlott!

14:00 – 16:30: Bevezetés az Erdőmerülésbe

Felkerekedni az erdőbe, hátrahagyni a civilizációs stresszorokat, a telefont, a sürgetést. Elmerülni a pillanatban, elmerülni az erdőben, kikapcsolni. Meghallani a patakot, a szelet, beleszagolni a levegőbe, rácsodálkozni a láthatatlanra...

Az Erdőmerülés programok célja az embert és természetet összekötni úgy, hogy ez a találkozás megnyugvást, jó érzést hozzon fizikálisan és érzelmileg egyaránt.

További részletek és Facebook esemény >>

A délutáni programokon való részvételhez ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ szükséges!

A program ingyenes!

Helyszín:

Szokolya - Királyrét

Időpont:

Március 23. szombat

Találkozó:

Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Sevcsik András

E-mail:

hiuzhaz@dinpi.hu

Telefon:

0627585625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.