Őszi rét hercegnői – kirándulás a Turján-vidéken

Turján Tanösvény (fotó: Alexandra Gasitu)
2023
17
szeptember
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

Az Ócsa környékén tett séta során felfedezzük a turjánvidék őszbe forduló arcát, nyarat búcsúztató hangulatát és megismerkedünk a tájvédelmi körzet egyéb értékeivel is.

Előzetes bejelentkezés: EZEN A LINKEN >>

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. szeptember 17., vasárnap 9:00

Túra hossza, időtartama:

, 2-3 óra

Találkozó:

9:00 Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Kapcsolattartó:

Peer Réka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

06 30 583 5740

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább

Ócsai Turjános

Az 1146 hektáros ócsai területet 1989 - ben vették fel a Nemzetközi vizes élőhelyek listájára.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.