Ócsai Meseösvény - A hétlábú paripa - környezeti nevelés mesékkel ovisoknak és alsósoknak

Meseösvény Ócsán
2023
04
május
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

Csoportos népmese-kaland-túra az ócsai Öregfaluban és a Tájvédelmi Körzetben.

A mesejáró csapatok mesei segítőket kísérve barangolhatják be a mezők, laposok és szittyók világát, sok új ismerettel gazdagodva a természetvédelmi terület növényeiről és állatairól.

Előzetes regisztrációt követően az Ócsai Tájház kollégái e-mailben fogják Önt keresni a további programegyeztetés céljából!

Előzetes bejelentkezés szükséges!
https://forms.gle/4RTx2DSHyLbRt3Ai7

A bejelentkezést követően kollégáink március 6. és 10. között keresni fogják Önöket.
Bejelentkezési határidő: 2023. március 5.

Esőben: a program elmarad, pót időpont foglalása egyeztetés alapján lehetséges.

Mesecsoportok indulási ideje: 9.30, 10.00, 10.30, 11.00. A bejelentkezésnél megadott dátum szerinti napon a csoportok pontos indulását a telefonosegyeztetés során konkretizáljuk.

A túra megkezdése előtt kérjük, hogy 30 perccel korábban érkezzen meg a csapat az Ócsai Tájházhoz. Itt lehetőség van tízóraizni és mosdózni a túra előtt, mivel a mesetúra közben sem inni, sem enni nem szükséges.

Minimális létszám: 15 fő, maximális létszám 30 fő.

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2023. május 4.

Túra hossza, időtartama:

1,2 km, 1,5 óra

Találkozó:

9:00, 9:30, 10:00 és 10:30 Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.).

Részvételi díj:

2 500 Ft/gyermek, 100 Ft/kísérő pedagógus

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.