Márton nap szokások és hagyományok nyomában – családi nap

Nyári ludak (Fotó: Csonka Péter)
2023
11
november
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Rendezvény

A Márton napi liba témát járjuk körbe, népi játékokkal, mesével, dallal és egy kis alkotással.

Ígérjük, hogy a szülőkről és nagyszülőkről sem feledkezünk meg!
A program jó része fedett, meleg helyen zajlik, de azért a gyerekeket érdemes az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltöztetni.

A meseműhely foglalkozás 6-12 éves korosztály számára a legideálisabb, de kisebbek is reszt vehetnek szülői segítséggel. A szülők, családtagok részvételét is kérjük, hisz ez egy közös jó program lehetőség a lurkókkal.

Előzetes bejelentkezés: A jelentkezés a túra előtt 2-3 héttel indul.

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. november 11. szombat 10:30-13:30

Találkozó:

Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő Kedvezményes: 1.650 Ft/fő Helyi lakosoknak: 1.100 Ft/fő

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.