Madárgyűrűzés az Öregfaluban

Madárgyűrűzés Ócsai Tájház
2023
02
december
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

A téli hónapokban a madáretetők megfigyelése kiváló alkalmat ad, hogy jobban megismerjük a kertünkbe látogató madarakat és azok viselkedését, valamint megtanuljuk felismerni a gyakori fajokat.

A Tájház melletti madáretetőre is rendszeresen érkeznek éhes vendégek, akiket a madárgyűrűzési bemutató alkalmával jobban megismerhetünk, valamint sokat megtudhatunk a madárgyűrűzés céljáról és hasznáról is.

(Az enyhe tél miatt a madarak etetőlátogatási intenzitása változó, amennyiben az etető mellett nem sikerül madarat gyűrűzni, egy rövidebb Öreg-falu körüli madármegfigyelő sétát teszünk.) 

A programra előzetes bejelentkezés szükséges EZEN A LINKEN >>

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. december 2. szombat 9:00

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

9:00 Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 1500 Ft/fő Kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.