Madarat lehet fogatni velünk! – madárismereti délelőtt

Madárgyűrűzés
2022
19
november
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

A Tájház mellett és a tanösvényen működő madáretetők kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy bepillantást nyerhessünk a madarak téli életébe.

Madárgyűrűző kollégánk testközelből mutatja be az etetőket látogató különböző madárfajokat, ismerteti a madárgyűrűzés, mint kutatási módszer szerepét. Érdekes információkat tudhatunk meg a madarak viselkedéséről, etetőlátogatási szokásairól, a madáretetés szabályairól, valamint a kerti madárvédelmi lehetőségekből is ízelítőt kaphatunk.

A madárismereti bemutató után a gyerekeknek lehetőségük lesz kézműves foglalkozás keretében madárkalácsot készíteni (a foglalkozáson való részvételi szándékot előre jelezni kell!).

Előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi ŰRLAP kitöltésével >>

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

November 19. - 9:00

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

9:00 Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6., GPS: 47.28975, 19.22812

Részvételi díj:

Madárgyűrűzés és madárbarát kert bemutató: Teljes árú: 1900 Ft/fő Kedvezményes: 1350 Ft/fő Madárkalács készítés 1300 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.