MADARAK ÉS FÁK NAPJA és ÉV FAJAI FESZTIVÁL a Jókai-kertben

Madarak és Fák 2022
2022
14
május
Helyszín: Jókai-kert, Budapest
Besorolás: Könnyű séta

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sok szeretettel várja a természetbarát érdeklődőket a Madarak és Fák Napja keretében megrendezésre kerülő Év fajai fesztiválra a Jókai-kertbe. A látogatók játszva és szórakozva szerezhetnek új ismereteket a madarak és a fák csodálatos világáról.

A rendezvény ingyenes!

 

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK 10.00-17.00 óráig

Természetismereti vetélkedő: akik a legtöbb állomást meglátogatják, és aktívan részt vesznek a feladatok illetve a játékok megoldásában, a regisztrációkor kapott menetlevélre pecsétet kapnak. A pecsétek sorsolás útján ajándékra válthatóak

Madárbarát kert program bemutatása: A látogatóknak lehetőségük adódik a madárvédelmi eszközök közvetlen megismerésére pl.: odúk, itatók, etetők, műfészkek, fecskepelenka, darázsgarázs stb.

Bemutatkoznak az Év Fajai

Csipogó játszóház: Az óvódás és kisiskolás gyerekek fa kirakók és óriás memória játékok segítségével ismerkedhetnek meg a gyakorlati madárvédelemmel és a madarak élőhelyeinek védelmével. Fajismereti molinónk segítségév megismerhetik a kertek és a gyepek madarait.

MME Természetbarátok Boltja: Madárbarát eszközök, könyvek, CD-DVD, megfigyelési eszközök, ajándéktárgyak

Hegyvidéki Méhbarát Hálózat: a beporzó rovarokat, a biológiai sokféleség fontosságát hangsúlyozó, népszerűsítő program a klímaváltozás jegyében.

Kvízjáték a Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtárban: Ezen a napon társasjáték színhelyévé alakul át a könyvtár.

Cincér Játszósátor: Madárcsőr-makettek, óriás cincér kirakó, memóriajátékok, lábnyompárosítás, állatos puzzle, vidraetető várnak kicsiket és nagyokat.

Nemzeti Parki Termék Védjegyes termelők vására

DINPI Zöld Bolt: Nemzeti parki kiadványok, ajándéktárgyak, játékok

Petőfi Irodalmi Múzeum – Jókai Emlékszoba megtekintése

IDŐPONTHOZ KÖTÖTT PROGRAMOK

10.00-11.30    Madárgyűrűzési bemutató

10.30  Szakvezetéses séta a Jókai-kertben

11.00  MintaPinty Zenekar: Áfonyka, mini lemezbemutató

12.00  Tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában

12.30  Vízipók és barátai – rovarbemutató és előadás

13.00  Jókai kert mesterséges költőodúinak tavaszi szemléje

14.00  Szakvezetéses séta a Jókai-kertben

14.30  Tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában

15.00  Vízipók és barátai – rovarbemutató és előadás

További információ:

Kővári Anita, 30/663-4670

 

 

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest

Időpont:

2022. május 14. szombat, 10-17 óráig

Találkozó:

10.00 Jókai-kert, 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Ingyenes

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.