Ugrás a fő tartalomra

MADARAK ÉS FÁK NAPJA és ÉV FAJAI FESZTIVÁL a Jókai-kertben

Madarak és Fák 2022
2022
14
május
Helyszín: Jókai-kert, Budapest
Besorolás: Könnyű séta

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sok szeretettel várja a természetbarát érdeklődőket a Madarak és Fák Napja keretében megrendezésre kerülő Év fajai fesztiválra a Jókai-kertbe. A látogatók játszva és szórakozva szerezhetnek új ismereteket a madarak és a fák csodálatos világáról.

A rendezvény ingyenes!

 

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK 10.00-17.00 óráig

Természetismereti vetélkedő: akik a legtöbb állomást meglátogatják, és aktívan részt vesznek a feladatok illetve a játékok megoldásában, a regisztrációkor kapott menetlevélre pecsétet kapnak. A pecsétek sorsolás útján ajándékra válthatóak

Madárbarát kert program bemutatása: A látogatóknak lehetőségük adódik a madárvédelmi eszközök közvetlen megismerésére pl.: odúk, itatók, etetők, műfészkek, fecskepelenka, darázsgarázs stb.

Bemutatkoznak az Év Fajai

Csipogó játszóház: Az óvódás és kisiskolás gyerekek fa kirakók és óriás memória játékok segítségével ismerkedhetnek meg a gyakorlati madárvédelemmel és a madarak élőhelyeinek védelmével. Fajismereti molinónk segítségév megismerhetik a kertek és a gyepek madarait.

MME Természetbarátok Boltja: Madárbarát eszközök, könyvek, CD-DVD, megfigyelési eszközök, ajándéktárgyak

Hegyvidéki Méhbarát Hálózat: a beporzó rovarokat, a biológiai sokféleség fontosságát hangsúlyozó, népszerűsítő program a klímaváltozás jegyében.

Kvízjáték a Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtárban: Ezen a napon társasjáték színhelyévé alakul át a könyvtár.

Cincér Játszósátor: Madárcsőr-makettek, óriás cincér kirakó, memóriajátékok, lábnyompárosítás, állatos puzzle, vidraetető várnak kicsiket és nagyokat.

Nemzeti Parki Termék Védjegyes termelők vására

DINPI Zöld Bolt: Nemzeti parki kiadványok, ajándéktárgyak, játékok

Petőfi Irodalmi Múzeum – Jókai Emlékszoba megtekintése

IDŐPONTHOZ KÖTÖTT PROGRAMOK

10.00-11.30    Madárgyűrűzési bemutató

10.30  Szakvezetéses séta a Jókai-kertben

11.00  MintaPinty Zenekar: Áfonyka, mini lemezbemutató

12.00  Tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában

12.30  Vízipók és barátai – rovarbemutató és előadás

13.00  Jókai kert mesterséges költőodúinak tavaszi szemléje

14.00  Szakvezetéses séta a Jókai-kertben

14.30  Tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában

15.00  Vízipók és barátai – rovarbemutató és előadás

További információ:

Kővári Anita, 30/663-4670

 

 

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest

Időpont:

2022. május 14. szombat, 10-17 óráig

Találkozó:

10.00 Jókai-kert, 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Ingyenes

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Jókai-kert

ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK MIATT A KERT  JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ!


Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.