Ugrás a fő tartalomra

Legyél Te is Természetbúvár! - Hová bújnak az állatok télen?

Börzsöny télen (Fotó: Selmeczi Kovács Ádám)
2023
14
január
Helyszín: Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

Téli álmot alvó és télen is aktív lények nyomait keressük a hóban, sárban.

3 órás program családoknak!

A tudomány sokszor rettentően száraznak tűnik, bonyolult összefüggésekkel és rengeteg ismeretlen kifejezéssel. Ha viszont megfigyeléssel és egyszerű, izgalmas kísérletekkel próbálunk egy-egy tudományos kérdés nyomába eredni hatalmas felfedezéseket, életre szóló tapasztalatokat szerezhetünk.

Programsorozatunkon várjuk a kicsiket és nagyokat, ahol megfigyeljük erdők, patakok, rétek élővilágát, az erdei állatok nyomába eredünk és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt próbáljuk megismerni a természet titkait, összefüggéseit. 

Legyél Te is Természetbúvár! Programunk mindig egy-egy téma köré épül, mint. pl. rejtőzködés, beporzók, növények élete, gombák világa. Meghatározzuk egy fa életkorát, megvizsgáljuk jellegzetességeit, a növények vízfelvételét és fényhasznosítását vizsgáljuk, tanulmányozzuk a beporzók életét, az állatok otthonait, túlélési praktikáikat és sok egyéb izgalmas jelenséget.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Királyrét

Időpont:

2023. január 14.

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2 óra

Találkozó:

9.30, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét)

Részvételi díj:

Családi ár: 6 500,- Ft/család

Kapcsolattartó:

Tarjányi Nikolett

E-mail:

kiralyret@dinpi.hu

Telefon:

+36 27 585 625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.