Kulturális Örökség Napok - Séta az ócsai Öregfaluban

Ócsai Tájház
2023
17
szeptember
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Könnyű séta

Több, mint 150 éves a magyar műemlékvédelem.

Országszerte programok és séták várják az épített környezet kiemelt pontjain az érdeklődőket ezen a hétvégén.

Az ócsai Öregfaluban az Ócsai Tájház és az Ócsai Református Műemlék Templom (Árpád-kori, premontrei bazilika) is ingyenes látogatási napot hirdet szeptember 17., vasárnapra.

Délután 13 órakor a műemlék templom bejáratától bővített tárlatvezetés várják az érdeklődőket mind a két helyszínen.

Előzetes bejelentkezés: A jelentkezés a túra előtt 2-3 héttel indul.

Az Ócsai Tájház ezen a napon ingyenesen látogatható 10.00-16.00 között. Az Ócsai Református Műemlék Templom szintén ingyenesen látogatható 12.00-16.00 között.

 

A délelőtti istentiszteletre várja gyülekezet mindazokat, akik a 10 órakor kezdődő istentiszteleten részt szeretnének venni, az istentiszteleti rend megtartása mellett.

A műemlékekkel és gyűjteményekkel kapcsolatos egész évese munkánkat 250, 500 és 1000 Ft-os támogatójeggyel segíthetik ezen a napon.

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. szeptember 17. vasárnap 10:00-16:00

Találkozó:

Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.