Kicsi viperácska - természetismereti családi nap az Ócsai Tájháznál

Rákosi vipera (Halpern Bálint)
2023
02
szeptember
Helyszín: Ócsai Tájház
Besorolás: Rendezvény

Családi napunkon ezt az egykor Ócsa környékén is élt, különleges fajt ismerhetik meg a látogatók, előadások, játékos, mesés foglalkozások keretében, valamint betekintést lehet nyerni a faj megőrzése érdekében végzett munkálatokba is.

A rákosi vipera hazánk különleges kígyója, amely sajnos az elmúlt évtizedek során az eltűnés szélére sodródott. A természetvédelem évek óta dolgozik azon, hogy a fajt sikerüljön a kihalástól megmenteni. Az esemény a Rákosi Vipera Védelmi Program keretében valósul meg.

Előzetes bejelentkezés:
https://forms.gle/LKwmPgCyn455uBNXA

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő

Kedvezményes: 1.650 Ft/fő

Helyi lakosok számára: 1.100 Ft/fő

A program résztvevői számára az Ócsai Tájház tárlatai is látogathatóak.

Helyszín:

Ócsai Tájház

Időpont:

2023. szeptember 2. szombat 10:00

Találkozó:

10:00 Ócsa, Lőrinc u.1. ; GPS: 47.289530, 19.226851

Részvételi díj:

Teljes árú: 2.300 Ft/fő Kedvezményes: 1.650 Ft/fő Helyi lakosok számára: 1.100 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 494 3368

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.