JÓKAI KORA, JÓKAI BORA

Nyitnikek baji boraszat
2020
18
július
Helyszín: 1121 Budapest, Költő u. 21.
Besorolás: Rendezvény

Irodalom- és kerttörténeti séta, járványok régen és ma, Jókai présházánál borkóstolás.

Programunkat irodalom-és kerttörténeti sétával kezdjük, amelynek részeként a Jókai Emlékszobát és Jókai eredeti borospincéjét is megtekintjük.

Járványoktól Jókai kora sem volt mentes, az író kevéssé ismert fiatalkori műve, a Szomorú napok az 1831. évi kolerafelkelésről szól.  A XIX. századi és a jelenkori pandémiákról érdekfeszítő előadást hallgathatunk meg Dr. Benya László szülész-nőgyógyász, járványügyi szakorvostól.

Záróakkordként két természet- és borbarát, Szabó István és Anderla Attila különleges fehér és rozé borait kóstoljuk Jókai présházánál. A fiatal borászpáros 2017-ben alapította meg a Nyitnikék Pincészetet a baji hegyoldalban.

 Helyszíni fizetés esetén előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen. 

VÁSÁROLJA MEG JEGYÉT ONLINE!

 

Előadó:

Kővári Anita

Helyszín:

1121 Budapest, Költő u. 21.

Időpont:

2020. JÚLIUS 18., 16 – 19 ÓRÁIG

Találkozó:

2020. JÚLIUS 18. 16 óra

Részvételi díj:

3300

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4670 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.