Hogyan etethetjük a madarakat?

Kékcinke ebéd (Berkó Gyöngyi)
2021
04
december
Helyszín: Dinnyés
Besorolás: Könnyű séta

A madarak nagy részét valamilyen módon lehet etetni. A klasszikus madáretetőnek is sok változata van, de ezen a délelőttön egy rövid túrán valamennyi madáretetési módot sorra veszünk. Milyen madaraknak milyen bokrokat telepítsünk?

A programhoz madárgyűrűzés is tartozik. Kis énekesmadarakat engedhetnek szabadon a látogatók. 

Előzetes bejelentkezés telefonon!

Helyszín:

Dinnyés

Időpont:

2021. december 04. szombat 09.00 -12.00

Túra hossza, időtartama:

2 km, 3 óra

Találkozó:

9:00 Dinnyés, Rákóczi u. és Rózsa u. sarka a gólyafészeknél

Részvételi díj:

Teljes árú: 1700,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1000,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

Telefon:

06 30 663 4630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Dinnyési-fertő TT

A Balaton felé vezető vasútvonal és a 7-es országút elkészülte előtt a Velencei-tó nádasai délnyugati irányban Dinnyés községig húzódtak. A vizes, nádas terület a Dinnyés-Kajtor csatorna (amely a Velencei-tó vízfeleslegét hivatott levezetni) két oldalán 1966 óta védett. A Velencei-tavon megnövekedett idegenforgalmi terhelés miatt az onnan kiszoruló védett madaraknak nyújt biztonságos, zavartalan élőhelyet.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.