Gubóvirág túra

Budaörsi Gubóvirág tanösvény - tájkép
2021
31
július
Helyszín: Budapest XII
Besorolás: Könnyű séta

A mindenki számára könnyedén teljesíthető séta során több állomás is szól majd a hajdan itt zajló vitorlázórepülésről és motoros versenyekről, melynek nyomai a mai napig fájó sebként látszanak a Kopárokon.

A program során megtekintjük a legszebb pompájában virágzó, fokozottan védett magyar gurgolyát, mely kizárólag hazánkban nő. A túra fénypontjaként a Budaörs feletti naplementében gyönyörködhetünk.

A túrán részt vevők Gubóvirág tanösvény füzetet kapnak ajándékba!

ONLINE jegyvásárlás >>

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Budapest XII

Túra hossza, időtartama:

., 3 óra

Találkozó:

18.00, Csillebérc, KFKI buszvégállomás (47.486904, 18.953599)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Mocsári Dezső Vazul

E-mail:

mocsariv@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 153 0984

Gubóvirág Tanösvény

A Budaörsi-kopárok a Budai-hegység déli peremén fekvő kopár „sapkájú” dolomit hegyek csoportja. Erdőkkel, gyepekkel és sziklacsoportokkal tarkított változatos táj, amely a különleges alapkőzetnek, a dolomitnak köszönhetően rendkívül gazdag élővilágnak ad otthont. A mediterrán vidékekre jellemző fajok mellett a magasabb hegyek lakói is megtalálhatók itt.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.