Gömböc és Aszaltka csínytevései - Családi nyomozós játék

Famanók
2024
01
április
Helyszín: 1121 Budapest, Költő utca 21.
Besorolás: Könnyű séta

Mentsd meg Jókai Mór kertjét és találd meg a manók kincsét!

Jókai Mór író nagy barátja volt a növényeknek, állatoknak és a törpék, manók világa is érdekelte. Kislányával, Jókai Rózával nem csak az ég titkait fürkészte, de sokat beszélgettek a titokzatos kis emberkékről is. A mesék szerint számos jóságos vackormanó őrizte Jókai szőlőit, körtéit, hogy szépek, egészségesek legyenek. De nem minden manócska volt ám jóindulatú! Gömböc és Aszaltka, a két csínytevő manó bár mindig megígérték, hogy megjavulnak, mégis újra és újra elkövettek valami galádságot.

De most igazán nagy baj történt a Jókai-kertben! Gömböc és Aszaltka elcsenték a Főmanónéni varázsporos tarisznyáját és mindenféle új növénykórságokat készülnek szétszórni a világban, elpusztítva ezzel a Jókai-kert és a környék élővilágát! Egy elvarázsolt rókalyukon át a mai világba szöktek és ott akarják elkövetni a csínyt. Aki megakadályozza őket a gaztettükben, annak a Főmanónéni és Pápi (azaz Jókai Mór) felajánlja jutalmul a manók titkos kincsét!

Ha megtöritek a rejtvény-varázslatokat, akkor Gömböc és Aszaltka kénytelen lesz visszarepülni a múltba és a Jókai-kert megmenekül a növény-nyavalyáktól!

A programra kizárólag ONLINE is vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges!

Helyszín:

1121 Budapest, Költő utca 21.

Időpont:

2024. április 1. hétfő, 14:00 - 16:00

Találkozó:

A programra 14 és 16 óra között folyamatosan lehet érkezni. Találkozás: Jókai-kert bejárati kapu (1121 Budapest, Költő u. 21.)

Részvételi díj:

2 600 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1 600 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Lovranits Júlia

E-mail:

jokaikert@dinpi.hu

Telefon:

20/391-3327

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.