Fények az éjszakában, alattunk a szentjánosbogarak felettünk a csillagok

Szentjánosbogár-rajzás (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2021
25
június
-
2021
02
július
Időpont: 2021.06.25 - 2021.07.02
Helyszín: Agostyán
Besorolás: Közepes túra

Kirándulás a Gerecse őserdejében a nyári égbolt csillagai alatt.

Az éjszakai felfedező sétánk során bejárjuk a meanderező Árendás patak partját szegélyező őserdő maradvány legrejtettebb részeit. (1998 óta a WWF Erdőfigyelő adattárában szerepel.) Hallgatjuk a rejtelmes állathangokat és körülöttünk megjelennek a szentjánosbogarak.  A túrát a tatabányai MCE Amatőrcsillagászati Klubbal közösen szervezzük. 

A csillagászati programok, valamint a szentjánosbogár megfigyelés lehetősége jelentősen függ a környezeti hatásoktól, így ezeknek a megtartásával kapcsolatban mindenképpen érdeklődjön a program kapcsolattartójánál!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Agostyán

Időpont:

2021. június 25. - július 2. időjárástól függően

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

19.00 Agostyán, Ökofalu parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Czumpf Attila

Telefon:

+36306634651

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.