Felfedező-túra a Szemlő-hegyi-barlangban - „Magyarország barlangjai” c. előadással

József-hegyi-barlang (fotó: Egri Csaba)
2024
08
március
Helyszín: Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025
Besorolás: Könnyű séta

A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot.

A Felfedező túrán a csoport a túra végeztével nem a megszokott túraútvonalon, hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre, gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja a látogatókat.

A túra előtt munkatársaink rendhagyó vetítéses előadást tartanak:

A programok előtti előadás, két időponttal: 14:15 és 15:15 „Magyarország barlangjai”: Borzsák Sarolta barlangtani szakreferens előadása és látványos 3D-s vetítése hazánk barlangjainak világáról

A program nem akadálymentes, az Örvény-folyosón viszonylag meredek lépcsőkön lehet a felszínre jutni. A program hossza: kb. 130 perc Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

A programra kedvezőbb áron, ONLINE is vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás a szabad helyek függvényében lehetséges!

 

Helyszín:

Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025

Időpont:

2024. március 8. péntek 14:15 és 15:15

Túra hossza, időtartama:

500 m, 2 óra

Találkozó:

14:15 Szemlő-hegyi-barlang (Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025)

Részvételi díj:

4 000 Ft/fő (online 3 500 Ft), kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 3 000 Ft/fő (online 2 700 Ft)

E-mail:

szemlohegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 1 325 6001

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.