Extra szakvezetéses túra Vincze Péter geológussal

Pál-völgyi barlang kiépített szakasz (Fotó: Berentés Ágnes)
2023
26
március
Helyszín: Budapest, Szépvölgyi út 162.
Besorolás: Könnyű séta

A Barlangok Hónapja alkalmából geológus kollégánk kalauzolja végig az érdeklődőket hazánk leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlang kiépített szakaszain.

Magas, keskeny, hasadékszerű járatokon át, mesebeli cseppkövek, a hévíz által kioldott gömbüstök és különleges sziklaalakzatok között. Megismerjük a budai termálkarszt kialakulását és jelentőségét, bepillantást nyerhetünk a város alatt húzódó barlangrendszerek felfedezésének és kutatásának történetébe, megcsodáljuk az évmilliók változatlanságába dermedt ősmaradványokat és csillogó kalcitkristályokat. Lépcsők hosszú során ereszkedünk le a mélybe, a normál túra útvonalából kimaradó Kőhíd-teremig, és több, mint 400 lépcsőfokon, valamint a meredek Tyúklétrán felkapaszkodva jutunk vissza a felszínre.

A program hossza: kb. 2 óra. Ajánlott korosztály: 14 éves kortól (a barlang 5 éves kortól és min. 115 cm magasságtól látogatható).

A programra előváltott jegy (jegymester.hu) vagy előzetes regisztráció szükséges.

Regisztráció: palvolgy@dinpi.hu vagy 06 1 325 9505. Kérjük, hogy regisztrált jegyeiket a program előtt fél órával vegyék át a pénztárban, ellenkező esetben azok értékesítésre kerülhetnek!

Helyszín:

Budapest, Szépvölgyi út 162.

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

11:30, Pál-völgyi-barlang Látogatóközpont (1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.)

Részvételi díj:

Teljes árú: 5 000 Ft/fő, kedvezményes: 4 000 Ft/fő

E-mail:

palvolgy@dinpi.hu

Telefon:

06 1 325 9505

Pál-völgyi-barlang

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangrendszere. A jelenleg ismert kb. 32 km-es hosszból 500 méteres szakasz van kiépítve, mely kb. 1 óra hosszúságú vezetett túra keretében látogatható.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.