EURÓPAI MADÁRMEGFIGYELŐ NAPOK: Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Madárgyűrűzés
2020
03
október
Helyszín: Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt
Besorolás: Közepes túra

Madárgyűrűzési bemutatót tartunk a Jági-tónál, ahol akár különleges vonuló fajokkal is találkozhatunk.

Mint világszerte sok helyen, mi is csatlakozunk a nemzetközi megmozduláshoz, az Európai Madármegfigyelő Naphoz. Az őszi hónapok sok madár esetében a vonulási időszakot jelentik.

Madárgyűrűzési bemutatót tartunk a Jági-tónál, ahol akár különleges vonuló fajokkal is találkozhatunk. A madárgyűrűzési program 9.00-11.00-ig tart, a megtett táv kb. 1 km. Folytatva a nap szellemiségét, az érdeklődőkkel a gyűrűzés után lábunk alá vesszük a Borbás-gerincet is madarász szemmel. Az útvonal a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak Igazgatóságunk szakvezetett túrái során látogathatóak.

A távcsövét senki se hagyja otthon!

Előzetes bejelentkezés szükséges!


Helyszín:

Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt

Időpont:

2020.október 3. szombat 9:00-14:00

Túra hossza, időtartama:

7 km, 3,5 óra

Találkozó:

9.00, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Tóthné Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36305111802

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.