ÉPÍTÉSZET HÓNAPJA - Művész a kertben, kertművészet a Sváb-hegyen

Őszi Jókai-kert
2021
23
október
Helyszín: Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Az ImagineBudapest és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös programja.

„Hiszen én is boldog voltam addig, amíg a magam hétszilvafás telkén gazdálkodtam. Az a nagy uraság! Saját termesztette paszullyal, krumplival jóllakni, rá saját szűrte karcost inni! Igaz, hogy ráment a gazdálkodásomra egy-egy regényemnek az ára, de megvolt érte a magam gyönyörűsége.”

Jókai Mór 75 évesen írta e sorokat, visszaemlékezve szeretett svábhegyi birtokára, ahol 50 nyarat töltött el.

Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt. Szakvezetéses sétánkon az író e kevésbé ismert oldalával ismerkedünk, s a rózsakertben és az évszázados fák alatt mi is megérezhetünk valamit abból, miért volt oly kedves az írónak e hely. Meglátogatjuk az eredeti présházban kialakított Jókai Emlékszobát és a borospincét, valamint az egykori telekszomszéd, a Steindl család valaha szebb napokat látott villáját is.

Az ImagineBudapest és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös programja.

Jelentkezés a sétára kizárólag az alábbi linken. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség.

http://imaginebp.hu/tura/epiteszet-honapja-muvesz-a-kertben-kertmuveszet-a-svab-hegyen-barangolas-a-jokai-kertben-epiteszet-honapja/

 

Helyszín:

Jókai-kert

Időpont:

2021. október 23. szombat, 11 óra

Túra hossza, időtartama:

1-2 km, 1,5 óra

Találkozó:

11 óra, a Jókai-kert bejárata előtt

Részvételi díj:

4400,- Ft

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.