Éjszakai túra a csillagos égbolt alatt – A villancsók nyomában

Szentjánosbogarak
2021
29
június
-
2021
30
május
Időpont: 2021.06.29 - 2021.05.30
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Közepes túra

A túra alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járjuk be, azonban rendhagyó módon nem nappal, hanem este.

Amikor a nap nyugovóra tér és a csillagok is kigyúlnak, ilyenkor Szent Iván-éj környékén megelevenedik az erdő. Ebbe a rejtélyes világba kalauzoljuk el a hozzánk látogatót. Erdei sétánk alkalmával jó idő esetén az erdők eleven mécsesével, a szentjánosbogarakkal is találkozhatunk.

Jegyvásárlás kizárólag online történik az alábbi linken.

Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

Helyszín:

Pilisszentiván

Időpont:

2021. június 29. és 30. 20.30 -22.00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 4 óra

Találkozó:

20.30, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft/fő Kedvezményes: 1600,- Ft/fő (diák, pedagógus, nyugdíjas)

Kapcsolattartó:

Karlné Menráth Réka

E-mail:

menrathr@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 477 6720

Jági tanösvény

A Jági tanösvény a pilisszentiváni sportpálya (Villa Negra) mellől indul. Önállóan 2-2,5 óra alatt barangolható be kényelmesen a körtúra. 

Tovább

Szénások Európa Diplomás Terület

A Szénások dolomit hegyeit a Budai-hegységben az 1800-as évek vége óta az egyik kiemelkedő jelentőségű hazai természeti területként tartják számon. A társulások számos bennszülött (endemikus) és maradvány (reliktum) faj élőhelyét jelentik, közülük a pilisi len (Linum dolomiticum) a világon egyedül itt él. Értékét az Európa Tanács 1995-ben Európa Diploma adományozásával ismerte el. Természetvédelmi kezelésére 2003-ban az Európai Közösség LIFE-Nature programjából nyertünk támogatást.

Tovább

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.