Duna napi extra Vár-barlang túra

Vár-barlang (Fotó: Egri Csaba)
2023
29
június
Helyszín: Budai Vár
Besorolás: Közepes túra

A Duna és a Budai Vár-hegy geológus szemmel.

A nemzetközi Duna nap alkalmából rendhagyó szakvezetéses túrát tartunk a Savoyai Terasszal közösen.

A kétórás séta során először a Vár-barlang legérdekesebb részeit járjuk be, majd a várfal alatt a felszínre érve közösen sétálunk át a Dunára néző Savoyai teraszra, ahol geológus szakvezetőnk mesél majd a Duna-völgy, a Pesti-síkság és a budai oldal magaslatainak keletkezéséről, földtani érdekességeiről.

A túra során nem csupán a Vár-hegy és a Duna-völgy földtörténeti titkaiba és érdekességeibe nyerhetünk beavatást, de a végén koccinthatunk legnagyobb folyónk, a Duna egészségére is. A koccintáshoz a résztvevőket a Savoyai Terasz vendégeli meg egy pohár pezsgővel vagy limonádéval, a program pedig koncerttel zárul.

Jegyvásárlás a Jegymester.hu-n >>>

Helyszín:

Budai Vár

Időpont:

2023.06.29. csütörtök 17:30

Túra hossza, időtartama:

4 km, 2,5 óra

Találkozó:

1014 Budapest, Dárda u. 2.

Részvételi díj:

Teljes árú jegy: 5200 Ft/fő, kedvezményes jegy: 4200 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Batki Dalma

E-mail:

batkid@dinpi.hu

Telefon:

+36301555388

Budai Vár-barlang

A Budai Vár-barlang Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja, amelynek mai arca az ember és természet közös, több százezer éves munkájának eredménye.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.