Bunker túra - Bakancsos, sáros túra

Bunker Túra (Fotó: DINPI archívum)
2024
20
január
Helyszín: Esztergom, Strázsa-hegy
Besorolás: Nehéz túra

Egy kis időutazásban vesznek részt a túra résztvevői, visszalátogatnak a közelmúlt sötétebb időszakába. A volt szovjet hadsereg egyik harckocsi gyakorló terére, és az ott található bunkereket keresik fel.

Négy bunker típussal ismerkedhetnek meg. Megtekinthetik a harckocsi mosó tavakat és a vízi átkelés gyakorlására szolgáló medencét is. A túra végső állomása a Kis-Strázsa hegyen található irányító torony, ami most kilátóként üzemel.

Erős bakancs kötelező! Részvétel csak 10 éves kor felett!

A programra kedvezőbb áron, ONLINE is vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás esetén előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Esztergom, Strázsa-hegy

Időpont:

2024. január 20. 9:00

Túra hossza, időtartama:

5 km, 3-4 óra

Találkozó:

9:00 Esztergom Kökörcsin Ház (47,7480 18,7373)

Részvételi díj:

5 000 Ft/fő (online vásárlás esetén 4 500 Ft/fő)

Kapcsolattartó:

Vízkert András

E-mail:

kokorcsinhaz@dinpi.hu

Telefon:

06-30-6634656

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a Duna-Ipoly Nemzeti Park helyi környezeti nevelési és ökoturisztikai központja. Változatos tematikájú szakvezetéses túrákat, iskolai csoportok, egyesületek és egyéb csoportok számára pedig egyéb megrendelhető foglalkozásokat is kínálunk a természetvédelmi oltalom alatt álló egykori katonai gyakorlótéren és tágabb környezetében.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.