Az eltűnt Duna-meder nyomában

Ócsai pincék a tanösvény mentén
2021
16
október
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Közepes túra

Az Ócsa környéki turjánvidéket a jégkorszakban maga a Duna alakította, a régi medrek nyomában pedig évszázadokon keresztül egy végtelen vízi világ terült el.

Mára ember jelenléte megváltoztatta a táj képét, ennek ellenére máig fellelhetőek a régmúlt korok bizonyítékai. Útvonalunk során érintjük az öregfalut, a mélyen fekvő lápréteket és a művelt területeket valamint a híres pincesort, útközben pedig megismerjük hogyan változott meg a táj arculata a történelem során.

Előzetes bejelentkezés szükséges az >>itt található űrlapon!<<

Előzetes jegyvásárlási lehetőség a Jegymesteren.

 

Facebook esemény 

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2021. október 16.

Túra hossza, időtartama:

8 - 10 km, 4 - 5 óra

Találkozó:

10:00 , Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1600,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

munkaidőben: 06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.